Trevlig torskgryta
Ingredienser

1/2 palsternacka
1 morot
1 vitlöksklyfta
1/2 tomat
1 tsk hackad gräslök
Smör
2 tsk maizena
2 dl mjölk
1 msk tomatpuré
1/2 citron
Svartpeppar
1 torskfilé (ca 125g)
2-3 potatisar
Gör så här
1. Finhacka morot, palsternacka och tomat.
2. Fräs grönsaker, pressad vitlök och gräslök lätt i smör eller neutral olja.
3. Rör ut maizenan i lite av mjölken. Tillsätt maizenablandningen, resten av mjölken, tomatpurén och saften ur citronen.
4. Koka upp och låt puttra i ca 5-10 minuter.
5. Skär torsken i kuber om ca 1cm2 och låt den koka med de sista 3 minuterna.
6. Skala och tärna potatisen, koka i vatten tills den mjuknat häll bort det mesta av vattnet och mixa med stavmixer till en slät puré.
7. Blanda fiskgryta och potatispuré, servera!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️