Morotsbröd - bebis
Lilla O har nu blivit 7 mån och hon älskar sådant som hon kan äta själv, gärna mackor/bröd med lite Philadelphia, leverpastej eller smör på. Det här är ett recept på morotsbröd som passar bra till små bebisar som vill ha något att hålla i och tugga på. 


Ingredienser
5 dl ljummet vatten (ej över 37'C)
50 g jäst
1/2 dl rapsolja
1 stor morot
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl havregryn
Ca 1 liter vetemjöl
Gör så här:
1. Skala och finriv moroten.
2. Rör ut jästen i vattnet
3. Tillsätt olja, morot, havregryn, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
4. Arbeta degen tills den känns slät (lite kladdig kan den vara)
5. Jäs 40 min
6. Dela i små delar (30-40 st) och rulla till små bollar. Lägg på bakplåtspapper och skär lite snitt.
7. Jäs i 30 min
8. Grädda i 225'C i ca 10 min

Se även mitt recept för morotsbröd till resten av familjen.